Клубовете и дискотеките във Великобритания масово затварят Великобритания е заплашена да

...
 Клубовете и дискотеките във Великобритания масово затварят Великобритания е заплашена да
Коментари Харесай

На всеки два дни един бар на Острова фалира

 Клубовете и нощните заведения във Великобритания всеобщо затварят

Англия е застрашена да остане без нощен живот до 2030 година, в случай че затварянето на клубове и нощни заведения продължи със същите темпове. Преди дни най-голямата верига за клубове в Европа разгласи, че ще затвори 17 свои обекта на Острова, тъй като се сблъсква с непрестанен отлив на клиенти и с растящи разноски за прехрана.

Неин представител сподели, че даже в студентските градове през седмицата нямат никакви гости. На процедура работят единствено в петък и събота вечер, което е прекомерно незадоволително, с цел да продължат заведенията да съществуват. В сходно състояние са и доста други нощни клубове.

Затворени заведения и празни улици. Така с днешна дата наподобяват улиците в дребните британски градчета. Браншът регистрира, че на всеки 2 дни един бар банкрутира. „ В Обединеното кралство е към този момент доста скъпо да имаш заведение. През последните години разноските скочиха поради повишаването на силата и вследствие на това, за жалост, за доста бизнеси тази сфера към този момент не е рентабилна. Те са принудени да трансферират огромна част от разноските си върху клиентите, като усилват цените.

Но това е нож с две остриета, тъй като тогава мястото стартира да се коства прекомерно скъпо на хората и те към този момент не го посещават. Това прави тези бизнеси нежизнеспособни. Нещо друго, обвързвано с разноските независисещо от държавната политика, е икономическата рецесия в Обединеното кралство. Цените по целия свят се покачиха, само че тук имаме в действителност висока инфлация, която не спадна доста през последната година ”, разяснява диджеят Карл Томас.

Той добавя, че конкуренцията става все по-сериозна, откакто управляващите позволиха и на заведенията за хранене и кръчмите да работят до късно. „ Преди пъбовете трябваше да затварят в 23 часа и единствените заведения, в които можеше да отидеш по-късно, с цел да ти сервират алкохол, бяха нощните клубове. Само те бяха отворени до късно през нощта. Но това се промени преди години, когато се разреши на всички пъбове, питейни заведения и заведения за хранене да работят след 23 часа. Така нощните клубове започнаха да губят клиенти, или пък те отиваха на нощен клуб доста по-късно, заради което поръчваха и по-малко. Това явно се отрази на оборота и клубовете бяха принудени да компенсират загубата в продажбите си ”, споделя Томас.

Заради високите цени в заведенията младежите търсят други способи на развлечение. Те освен имат по-малко пари за харчене, само че и пият по-малко. Проучване сподели, че 39% от англичаните сред 18 и 24-годишна възраст изобщо не близват алкохол и не демонстрират интерес към места, в които той се предлага.

„ Основният метод, по който хората общуваха преди, беше лице в лице. Днес те могат да се видят и през телефоните си. Да поддържат връзка и да се забавляват дружно посредством онлайн игри. Ако аз желая да играя с някой, мога да го направя незабавно. Мога да схвана какво вършат приятелите ми посредством техните сторита в Instagram. Докато преди трябваше да се срещнем персонално, с цел да наваксаме. Това към този момент някак си изчезна. Пандемията и затварянето вкъщи форсираха един нов развой за социализиране. Доведоха до това от ден на ден хора да свикнат да поддържат връзка посредством технологии, а не лице в лице. Вече имаме цяло потомство от хора, навършили 18 години, които просто не познават различен метод на другарство. Това, в последна сметка, значи и по-малко гости в места като нощни клубове. Мисля, че технологиите са главен фактор за отлива от тях ”, показва диджеят.

Новите генерации желаят и повече преживявания, в сравнение с просто пиянство. Затова специалисти предизвестяват, че ще оцелеят единствено тези нощни заведения, които съумеят да предложат нещо в действителност вълнуващо и друго.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР